Pajūrio naujienos
Help
2024 Balandis
Pi18152229
An29162330
Tr3101724
Ke4111825
Pe5121926
Še6132027
Se7142128
Apklausa

Ar praneštumėte apie narkotikų vartojimą anonimiškai tel. 8 700 60777?

Taip
Ne
Neturiu nuomonės
Komentarų topas
Kepyklos „Amazis“ direktorius Giedrius Petreikis pademonstravo 150 g svorio suvenirinį šakotį, o šakočių meistrė Irena Dagilytė pagal užsakymą galėtų iškepti ir iki 5 kg sveriantį kepinį.

Sparčiai besiplečianti Kretingoje įsikūrusi kepykla „Amazis“ šiandien jau drąsiai pristato „Homade“ prekiniu ženklu pažymėtą natūralius naminius kepinius primenančių gaminių asortimentą.

Šis asortimentas – tai 140 pavadinimų pačių įvairiausių duonos ir pyrago gaminių, pradedant saldžiomis bandelėmis, keksiukais, sausainiais, sveriamais plokštainiais, nesaldžiais kepinukais, duona ir baigiant šventiniais tortais bei trijų rūšių šakočiais.

„Ypač didžiuojamės „Sviestiniu“ šakočiu, kuriam iškepti naudojame tikrą lietuvišką 82,5 proc. riebumo sviestą. Jis kepiniui suteikia malonų skonį, gražią spalvą, puikų aromatą, minkštumo. Atrodytų, lyg valgytum namų krosnyje iškeptą šakotį“, – gaminį gyrė kepyklos „Amazis“ direktorius Giedrius Petreikis.

Šio šakočio receptas, kaip ir daugumos kitų kepinių, į kepyklą „Amazis“ atkeliavo kartu su gamybos vadove pradėjusia dirbti Daiva Petreikiene – „Sviestinio“ šakočio kepimo paslaptis ji paveldėjo iš savo šeimos.

„Pirkėjų neapgaudinėjame – jeigu sviestas, tai sviestas. Ir nemeluojame, kaip kiti, šakočiams naudojantys margariną, kurio sudėtyje yra sviesto“, – tvirtai teigė gamybos vadovė.

Be „Sviestinio“, kurio galiojimo laikas yra 60 dienų, kepykloje kepami ir „Populiarusis“ bei „Tradicinis“, kurie nuo prabangiojo šiek tiek skiriasi savo sudėtimi ir mažesne kaina. O ir „Sviestinio“ kaina, palyginti su kitų firmų tokio tipo kepiniais, yra viena optimaliausių.

„Sviestinis“ šakotis, kurį kepinių meistrė Irena Dagilytė pagal užsakymą galėtų iškepti ir iki 5 kg, turi „pagranduką“ – 150 g svorio suvenyrinį šakotį, kuris, beje, labai populiarus tarp emigrantų, vestuvininkų, perkamas ir kitokiomis progomis.

„Su savo kepiniais įžengėme į parduotuvių tinklą „Aibė“ bei smulkiojo verslo valdomas parduotuves visame Vakarų Lietuvos regione. Siekiamybė – ir didieji prekybos tinklai, tačiau jų poreikiams neužtektume pajėgumų. Tad stengtis išsiplėsti tikrai yra dėl ko“, – pastebėjo G. Petreikis, akcentuodamas, jog dar prieš metus-dvejus kepykloje „Amazis“ iškepti duonos-pyrago gaminiai keliaudavo tik į mokyklas, ikimokyklinio ugdymo, ligonines. Tiesa, „Amazis“ ir toliau aptarnauja šias įstaigas, kepa kepinius pagal išskirtinius kokybės reikalavimus, nenaudojant konservantų bei kitų skonį gerinančių sintetinių gudrybių.

Kepyklos vadovo pastebėjimu, kepinių rinka Lietuvoje yra labai konkurencinga – esama šių gaminių pertekliaus, todėl nuolat tenka sekti klientų poreikius, nuolat papildyti asortimentą, kad nenusibostų jau rinkoje esantys gaminiai, pasiūlyti jiems tai, ko nepasiūlo kitos kepyklos. Tarkim, ne per seniausiai „Amazis“ pirkėjams pasiūlė dvi naujas – kukurūzų ir paprikinę – duonos rūšis. Tie, kas vengia glitimo, jau įvertino kukurūzų duoną, kurioje yra 80 proc. kukurūzų miltų, todėl ir glitimo yra atitinkmai mažiau. Ir apskritai, duona šioje kepykloje kepama išskirtinai su raugu. Pasiteisino ir nesaldūs gaminiai – bandelės su dešrelėmis, įvairios užkepėlės, kibinai ir kibiniukai, bandelės su lašinukais. Mielai žmonės perka sveriamus pyragus, vyniotinius, plokštainius su kremais, o „Amazio“ tortai per šventes – tiesiog nepamainomi, taupant laiką, važiuojant į svečius.

„Esame inovatyvūs. Bendraudami su parduotuvių savininkais, pardavėjomis, stengiamės išgirsti visus pirkėjų pageidavimus, sekti naujoves žaliavų rinkoje. Savąjį pirkėją „pagauname“ skoniu, kokybe, kaina ir natūraliais ingredientais. Ypač kreminiai gaminiai diktuoja naujus iššūkius – kuo natūralesnis kepinys, tuo trumpesnis jo galiojimo laikas“, – G. Petreikis pripažino, jog kepykla – labai jau nelengvas verslo segmentas, reikalaujantis didelių pastangų.

Šiuo metu kepykloje „Amazis“ yra įdarbinta apie 30 žmonių – kepykloje dauguma kepinių formuojami rankomis, dar dvi dešimtys užsiima logistika – taip kepykla „Amazis“ garantuoja produkto šviežumą.

,,Galime pasidžiaugti ir visiškai susiformavusiu kolektyvu. Turime darbuotojų, kurie dirba šeimomis, važiuoja į darbą iš kito rajono ir dirba jau ne pirmą dešimtmetį. Šitai kalba apie tai, kad pas mus už nuoširdų darbą gerai atsilyginama“, – šypsojosi kepyklos „Amazis“ direktorius.

---

Kepykla „Amazis“: rankų darbas ir kokybė Jūsų stalui!

Kretinga, Palangos g. 30 C.

Tel. 8 612 57695.

Su kepinių asortimentu galima susipažinti www.amazis.lt


Visos teisės saugomos. © 2006-2017 UAB 'Pajūrio naujienos'. Atsakomybės apribojimas. pingvinas